Wiskunde bij de les

Makkelijker kan ik het niet maken, wel leuker

EAN:  9789050411912
Publicatiedatum:   29-04-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  128

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Rob van Oord was van 1974 tot 2014 een markante wiskundeleraar op het Coenecoop College. Gewaardeerd door leerlingen om zijn originele aanpak, de liefde voor zijn vak en soms heel aparte lessen. Collega's kennen hem van workshops bij de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren en de Nationale Wiskunde Dagen, waarbij hij steeds weer wist te verrassen met originele lesideeën die ook nog eens heel toepasbaar waren. Ook na zijn pensioen is hij op beide terreinen actief gebleven. De weerslag van die veel meer dan veertig jaar liefde voor zijn vak vind je terug in dit boek.

Rob zegt er zelf over: "Tijdens mijn loopbaan heb ik elke mogelijkheid aangegrepen om mijn lessen uitdagender, spannender en leuker te maken. Een blije leerling is gemotiveerder. En daarvan word ik ook weer enthousiast. Ik las iets van een collega, zag een mooi voorbeeld op een lezing, of liep zelf tegen iets bijzonders aan. Ik hoorde over bijzondere werkvormen. Vaak liet ik leerlingen in groepjes werken of koos ik een wedstrijdvorm. Waar mogelijk deed ik de lesstof een concreet jasje aan. Eerst maar eens tekenen, knippen en vouwen. In workshops heb ik mijn ervaringen gedeeld met collega's. Ik heb mijn ideeën in dit boek bij elkaar gezet. Volgens mij bestond zo'n boek nog niet. Iedereen kan op zijn of haar eigen manier gebruikmaken van deze voorbeelden. Op de bijbehorende website kunnen naar hartenlust werkbladen en kant en klare opgavenseries, sheets om groepjes mee in te delen, varianten op de thema's, worden gedownload. Als je in een les centraal start met een boeiende werkvorm dan houd je de leerlingen bij de les. Er zijn ook voorbeelden die niet direct over de lesstof van het curriculum gaan maar over wiskunde die je bij de les kunt inzetten, als verrijking, als verdieping. En dan zijn er de speciale dagen in het jaar die om een aparte les vragen, zoals 5-12, 14-2, 14-3, de laatste
lessen voor de… Ik daag collega's uit om 'Wiskunde bij de les' te gaan uitproberen. Het levert mooie momenten op. En, waar je het vooral voor doet, leerlingen houden plezier in je vak. Maar wat vonden mijn leerlingen er zelf van? Ik laat enkele van hen aan het woord."

  EAN: 9789050411912
  Auteur: 
  Uitgever: Epsilon Uitgaven
  Publicatiedatum:   29-04-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 167 mm
  Breedte: 238 mm
  Dikte: 7 mm
  Gewicht: 256 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 128