Veldgids Schelpen

Zeeschelpen en weekdieren uit ons Noordzeegebied

EAN:  9789050119023
Publicatiedatum:   01-07-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  318

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

De 'Veldgids Schelpen' behandelt ruim 330 soorten schelpen en weekdieren uit de Noordzee. De soorten zijn overzichtelijk ingedeeld naar klasse. Van elke soort zijn verschillende kleurenfoto’s opgenomen om herkenning te vergemakkelijken. Geschikt voor beginners en gevorderden.

- ruim 330 soorten schelpen en weekdieren uit de Noordzee
- heldere determinatiesleutel, voorzien van schematische tekeningetjes
- prachtige kleurenfoto’s van de schelpen en weekdieren

Deze schelpengids geeft tevens informatie over uiterlijk, herkenning, ecologie en voorkomen. Inclusief verklarende woordenlijst, literatuurlijst, nuttige adressen en register van Nederlandse en wetenschappelijke namen. Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde schelpenzoekers en weekdierenkenners.

De 'Veldgids Schelpen' is een volledig herziene uitgave van de gelijknamige schelpengids uit 2004, die al enige tijd was uitverkocht. In de tweede editie (2020) werden ook de zeenaaktslakken opgenomen, evenals alle nieuwe soorten (vooral exoten) die er sinds 2004 in de Nederlandse fauna bij zijn gekomen. Aan deze derde editie zijn opnieuw soorten toegevoegd.

Rykel de Bruyne is weekdierdeskundige (malacoloog). Hij is verbonden aan meerdere musea en instituten en nauw betrokken bij Stichting ANEMOON (Analyse Educatie en Marien Oecologisch Onderzoek). Hij schreef diverse boeken, publiceert regelmatig en is coördinator van het landelijk Atlasproject Nederlandse Mollusken.

Herken de zeeschelpen & weekdieren uit de Noordzee. Deze schelpengids geeft informatie over uiterlijk, herkenning, ecologie en voorkomen. Ideaal voor beginners en gevorderden.

  EAN: 9789050119023
  Auteur: 
  Uitgever: KNNV Uitgeverij
  Publicatiedatum:   01-07-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 152 mm
  Breedte: 221 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 790 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 318
  Reeks:   Veldgids
  Trefwoorden:   malacologie;schelpen;schelpengids;weekdieren