EAN:  9789050118705
Publicatiedatum:   24-06-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  192

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Arie van ’t Riet kijkt met röntgenstraling dwars door vacht, veren, vlees en spieren in het binnenste van dieren. In prachtige röntgentaferelen met planten, bloemen en dode dieren vallen daardoor allerlei eigenaardigheden in hun skelet op. Een bot in de tong van een gans bijvoorbeeld. Of de ‘kalkzakken’ naast de wervelkolom van een kikker. En wat te denken van de witte korrels in de kop van een inktvis? Dat weekdier heeft toch helemaal geen skelet?

Dit boek bevat een selectie van de mooiste röntgentaferelen en talloze röntgenclose-ups van bijzondere dierenanatomie. Bram Langeveld beschrijft deze bijzonderheden in korte teksten die de lezer uitnodigen nogmaals of nog beter te kijken en zich te verbazen over de diversiteit in de dierenwereld.

- Onzichtbare details van dieren zichtbaar gemaakt
- Buitengewone röntgenbeelden van vogels, zoogdieren, insecten, vissen, amfibieën en reptielen
- Met een voorwoord van Kees Moeliker (Natuurhistorisch Museum Rotterdam)

Bram Langeveld is bioloog en conservator van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij komt dagelijks in aanraking met botten van dode dieren en herkent veel op de röntgenfoto’s.

Arie van’t Riet werkte als klinisch fysicus onder meer voor de afdeling Radiologie. Sinds 2007 heeft hij in het buitengebied van Deventer een eigen studio met röntgentoestellen en een vergunning om hiermee röntgen opnamen van natuurtaferelen te maken.

Röntgenfoto's van planten, bloemen en dode dieren leggen allerlei eigenaardigheden in hun skelet bloot. Dit prachtige fotoboek geeft een verrassende inkijk in dierenanatomie.

  EAN: 9789050118705
  Auteur: 
  Uitgever: KNNV Uitgeverij
  Publicatiedatum:   24-06-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 233 mm
  Breedte: 233 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 1028 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 192
  Trefwoorden:   dierenanatomie;dieren;fotoboek;natuurfotografie;natuurkunst;Radiologie;Dieren;foto's