EAN:  9789050118675
Publicatiedatum:   09-06-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  192

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Het begon met de foto’s die natuurfotograaf Martijn Nugteren maakte van het verenkleed van dode vogels. Ondanks dat uit de lijnen en kleurvlakken het leven was verdwenen, diende zich in de details een nieuwe schoonheid aan. Daarover pratend met schrijver-publicist Wim Huijser, verbreedde het onderwerp zich tot observaties van vergankelijkheid.

Het vergaan van stammen, basten en vachten, het rotten van bladeren en paddenstoelen, evenals het groeien van ijshaar en het verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar ook het verdampen van plassen, het verstuiven van zand en het verteren van kadavers. Stuk voor stuk thema’s die aanleiding gaven tot korte beschouwingen over de schoonheid van dood en vergaan in de natuur. Zelfs de vergankelijkheid van een droom werd een onderwerp.

Martijn Nugteren (1986) richt zich als natuurfotograaf vooral op de details in de natuur, waarmee hij verschillende prijzen heeft gewonnen. Hij publiceert regelmatig in tijdschriften en boeken, waaronder Veluwse verkenningen, dat hij maakte samen met Wim Huijser.

Wim Huijser (1960) is schrijver/publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Hij is auteur en samensteller van ruim zestig titels. Bij KNNV Uitgeverij verschenen De populier, Onze volksboom in nieuw perspectief (2017), Veluwse verkenningen, Op zoek naar de ziel van het landschap (2020) en Het pad van de boswachter, wandelgesprekken over een droombaan (2021).

  EAN: 9789050118675
  Auteur: 
  Uitgever: KNNV Uitgeverij
  Publicatiedatum:   09-06-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 233 mm
  Breedte: 233 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 1044 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 192
  Trefwoorden:   dood;rouw;rouwen;rouwproces;schoonheid;sterven;stilleven;vergankelijkheid;natuurfotografie;texel;veluwe;Natuur;foto's;Dood;Dieren;Vergankelijkheid