EAN:  9789048320523
Publicatiedatum:   19-10-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

In dit professionele boek komen alle aspecten van het ‘schoonschrijven’ aan bod. In het eerste deel komt de basis van de kalligrafie aan de orde, compleet met een beschrijving van alle benodigde materialen en gereedschappen.
Bij de voorbeeldalfabetten leert u wat de vereiste penhoek is, hoe de streken moeten worden gevormd en wat de kenmerkende lettergroepen zijn. U krijgt tips voor ontwerp en lay-out en alle essentiële technieken worden helder uitgelegd. Ook leert u hoe u prachtige digitale kalligrafie kunt creëren op de computer. Het tweede deel bevat meer dan vijftig praktische toepassingen, waaronder uitnodigingen, cadeaudoosjes, T-shirts en wenskaarten, die stap voor stap worden beschreven.

JANET MEHIGAN volgde kalligrafielessen tijdens haar vijfjarige kunstopleiding. Ze is cum laude afgestudeerd in de pedagogiek en ze is lid van de Britse kalligrafische genootschappen Society of Scribes and Illuminators (SSI) en Calligraphy and Lettering Arts Society (CLAS). Ze doceert kalligrafie, tekenen en schilderen op alle niveaus en verzorgt workshops voor geïnteresseerden en kalligrafieverenigingen. Haar werk is in veel exposities tentoongesteld en ze heeft diverse kalligrafieboeken geschreven. Janet geniet van zowel hedendaagse als traditionele kalligrafie en haar prachtige eigen werk is helder van kleur en zeer intrigerend.

  EAN: 9789048320523
  Auteur: 
  Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
  Publicatiedatum:   19-10-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 284 mm
  Breedte: 218 mm
  Dikte: 16 mm
  Gewicht: 1076 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256
  Reeks:   Minibijbel
  Trefwoorden:   Kalligrafie