Fantoomgroei

waarom we steeds harder werken voor steeds minder

EAN:  9789047016670
Publicatiedatum:   04-07-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  255

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

In ‘Fantoomgroei’ komen Sander Heijne en Hendrik Noten tot de verrassende conclusie dat de huidige hang naar groei het resultaat is van een verhaal dat we zelf zijn gaan geloven. De scherpe analyse van de staat van onze samenleving, waarin een veilige en gezonde wereld ondergeschikt is gemaakt aan de groei van de economie, vindt veel navolging. Van discussies in de Tweede Kamer tot maar liefst drie televisieprogramma’s. ‘Fantoomgroei’ werd Managementboek van het Jaar 2021 en stond op de shortlist van OOA Boek van het Jaar en van de PrinsjesBoekenPrijs.


Twee jaar later zijn we amper corona te boven of de wereld trilt opnieuw op haar grondvesten en wordt alweer duidelijk hoe afhankelijk we zijn geworden van de staat van onze economie. In deze nieuwe editie van de bestseller helpen Heijne en Noten je te begrijpen hoe we op dit punt zijn gekomen en belichten ze de eerste stappen naar een eerlijker wereld – een waarin niet de groei van de economie, maar de bloei van de samenleving centraal staat.

Bedrijven maken al jaren steeds meer winst, maar werkenden zien dat nauwelijks terug in hun portemonnee. Zorg, onderwijs en politie zijn ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? Waarom accepteren we dat?

  EAN: 9789047016670
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas-Contact
  Publicatiedatum:   04-07-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 209 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 336 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 255
  Trefwoorden:   Economie;toekomst;filosofie