Schrijven voor de wetenschap

academisch redeneren, structureren, formuleren en reviseren

EAN:  9789046906965
Publicatiedatum:   03-09-2019
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  250

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Het werk van wetenschappers mondt vroeg of laat uit in teksten. In boeken, in artikelen, in papers of in stukjes in de krant. Wie zich wil handhaven in de wetenschap, zal dus moeten leren schrijven. Schrijven voor de wetenschap helpt je om je wetenschappelijke schrijfvaardigheden op orde te krijgen.

Schrijven voor de wetenschap biedt kennis over de manier waarop wetenschappers redeneren en hoe academische teksten in elkaar zitten. Het boek geeft tips om gedachten samenhangend op het beeldscherm te krijgen, gaat in op veelvoorkomende stijlfouten en biedt manieren om deze op te lossen. Het leert je om je eigen teksten kritisch te bekijken op taalfouten en bespreekt de conventies achter de verschillende academische genres.

Met de code in dit boek heb je toegang tot de uitgebreide e-learning. Deze biedt honderden oefeningen over verschillende onderwerpen, variërend van spelling en interpunctie tot de toepassing van richtlijnen voor verwijzen en citeren. De oefeningen zijn geordend per hoofdstuk en geven uitgebreide feedback volgens de theorie en terminologie van het boek.

Dit boek is geschreven voor studenten uit het wetenschappelijk en hoger onderwijs.

Daniel Janssen is hoofddocent en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht en schrijft al 35 jaar vrijwel elke dag voor de wetenschap. Hij schreef - samen met collega's - verschillende adviesboeken. Lucas van der Deijl werkt aan een proefschrift aan de Universiteit van Amsterdam en aan online lesmateriaal voor het schoolvak Nederlands in Utrecht.

  EAN: 9789046906965
  Auteur: 
  Uitgever: Coutinho
  Publicatiedatum:   03-09-2019
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 239 mm
  Breedte: 171 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 375 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 250