Rebelse genieën

de eerste romantici en de uitvinding van het ik

EAN:  9789045039367
Publicatiedatum:   07-10-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  608

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Andrea Wulf schrijft de wervelende geschiedenis van een briljant gezelschap, onder wie Goethe, Schiller, Hegel en de mysterieuze Caroline Schlegel, die in de Duitse stad Jena de Romantiek ontketenden.

In ‘Rebelse genieën’ vertelt Andrea Wulf niet alleen het verhaal van enkele van de briljantste figuren uit de geschiedenis, maar ook hoe we onszelf als middelpunt zijn gaan beschouwen, over het ontstaan van individuele vrijheden en over de dunne lijn tussen egoïsme en de vrije wil.
Wulf beschrijft dat de oorsprong van ideeën zoals individualisme, zelfbeschikking en vrijheid ligt in Jena, een klein Duits universiteitsstadje. Daar begon in de laatste jaren van de achttiende eeuw een bont genootschap op een radicaal nieuwe wijze na te denken over het ‘zelf’. Onder hen bevond zich de raadselachtige Caroline Schlegel. Ze filosofeerden over het scheppend vermogen van het zelf, de eenheid van de natuur en de ware aard van vrijheid – en daarmee ontketenden ze de Romantiek, een revolutie van de geest die tot op de dag van vandaag doorwerkt.

  EAN: 9789045039367
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas-Contact
  Publicatiedatum:   07-10-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 237 mm
  Breedte: 162 mm
  Dikte: 54 mm
  Gewicht: 1009 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 608
  Trefwoorden:   romantiek (kunststroming 19de eeuw);literatuur;18de eeuw;filosofie