Verweven leven


Nederlands | 19-10-2020 | 368 pages

9789045036144

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 26,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas
Korte beschrijving/Annotatie

De wereld bezien zien vanuit het standpunt van de schimmel. Dat eigenaardige perspectief biedt tegelijkertijd een prachtige manier om te kijken naar het leven op onze planeet.

Tekst achterflap

Schimmels behoren tot de eerste levensvormen op aarde. De meeste mensen kennen schimmels als bovengrondse paddenstoelen, maar het merendeel van de schimmels leeft ondergronds of zweeft in de lucht, en is daar weer essentieel voor andere levensvormen.

In ‘Verweven leven’ laat Merlin Sheldrake ons de wereld zien vanuit het standpunt van de schimmel. Dat op het eerste gezicht eigenaardige perspectief biedt een prachtige manier om te kijken naar het leven op onze planeet. Met Sheldrake als gids maken we kennis met gist, psychedelica, schimmels die insecten binnendringen, het grootste organisme ter wereld en de complexe netwerken van het ‘wood wide web’. Hoe meer we te weten komen over schimmels en de rol die ze spelen in de natuur, des te meer wordt ons begrip over leven, het concept individualiteit en zelfs onze opvatting over intelligentie op zijn kop gezet.

Details

EAN :9789045036144
Auteur: 
Uitgever :Atlas-Contact
Publicatiedatum :  19-10-2020
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :135 mm
Dikte :26 mm
Gewicht :486 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :368
Trefwoorden :  paddenstoelen;schimmels