Leven is eenvoudig

Ockhams scheermes en een nieuwe geschiedenis van de wetenschap en het heelal

EAN:  9789045033518
Publicatiedatum:   24-09-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  405

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

In ‘Leven is eenvoudig’ richt Johnjoe McFadden een monument op voor William van Ockham, een dwarse denker, die volgens hem als oervader van de moderne wetenschapsbeoefening mag worden beschouwd. We volgen het scheermes in de handen van Copernicus, Galilei, Newton, Darwin en Einstein. En passant verklaart McFadden de oorsprong en evolutie van ons heelal.
Engeland, veertiende eeuw. Een franciscaner monnik, William van Ockham, gaat in tegen de dan heersende theologische opvatting en scheidt wetenschap van religie. Zijn nieuwe filosofische positie brengt hem in conflict met de paus en Ockham vlucht naar München. Ockhams scheermes (de these dat alle aannames die niet bijdragen aan het verklaren van een verschijnsel moeten worden weggelaten) is tegenwoordig een van de bekendste theoretische principes. Gek genoeg is de naamgever Ockham zelf minder bekend.

Ockhams scheermes is een van de bekendste theoretische principes. Maar wat weten we over haar naamgever? Johnjoe McFadden richt met dit boek een monument op voor de oervader van de moderne wetenschap.

  EAN: 9789045033518
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas-Contact
  Publicatiedatum:   24-09-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 231 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 594 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 405
  Trefwoorden:   Willem van Ockham;Filosofie;middeleeuwen;Wetenschappen;geschiedenis