Zingeving bij herstel

helende perspectieven in dialoog

EAN:  9789044136821
Publicatiedatum:   09-04-2019
Formaat:  Boek
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  113

  Beschikbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

In Zingeving bij herstel belicht Walter Krikilion een aantal kernkwaliteiten en basisattitudes die bijdragen tot de beleving van zin in een proces van herstel. Concreet gaat het om: bezieling en hoop, aandacht en ontvankelijkheid, de integratie van herinneringen in je levensverhaal, de omgang met schuldervaringen, kwetsbaarheid als kracht, tochtgenootschap, zorg als gedeeld gegeven, verbondenheid en ruimhartigheid.
De ondertitel, Helende perspectieven in dialoog, is niet toevallig gekozen. De auteur gaat namelijk in elk hoofdstuk met een gesprekspartner in dialoog. Hij koos hierbij voor mensen met diverse functies, disciplines en praktijkcontexten. Zijn gesprekspartners komen uit de domeinen welzijn en preventie, gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg en forensische zorg. Bovendien is ook een levensbeschouwelijke diversiteit aan de orde. Het gaat om zowel professionals als ervaringsdeskundigen. Het schrijven van het boek leidde tot een inspirerende ervaring van ‘community’ rond zinbeleving en herstel.
Dit zijn de namen van de gesprekspartners: Ulrike Dausel, Yvonne Denier, Marc Eneman, Anne-Mie Jonckheere, Griet Leysen, Lieve Lodewyckx, Liesbet van Bos en Walter Van Gorp. Hans Verbiest schreef het Voorwoord.

Walter Krikilion, theoloog en cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeut, is werkzaam als stafmedewerker patiëntenzorg in het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum van Geel en in een therapiepraktijk (Turnhout). Zijn aandachtsgebieden betreffen: zingeving, levensbeschouwing, ethiek en cliëntenparticipatie. Hij publiceerde o.a. Geestelijke gezondheidszorg in het licht van zingeving en spiritualiteit (Garant). Hij is actief bij de zorgkoepel Zorgnet-Icuro als voorzitter van de Commissie Ethiek - Vorming en Intervisie en bij het Nederlandse kenniscentrum KSGV als coördinator voor Vlaanderen.

  EAN: 9789044136821
  Uitgever: Garant Uitgevers
  Publicatiedatum:   09-04-2019
  Formaat: Boek
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 160 mm
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 113