PACK Verpleegkundige Vaardigheden 1 en 2, 9e herziene, HU custom-editie

Hogeschool Utrecht

EAN:  9789043095525
Publicatiedatum:   05-07-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Verpleegkundige Vaardigheden, Deel 1 en Deel 2 vormen samen een uitgebreide inleiding op het vakgebied. De boeken verschaffen alle kennis die een verpleegkundige nodig heeft voor het verlenen van basiszorg en uitvoeren van verpleegtechnische handelingen in de klinische omgeving.


De boeken gaan uit van evidence-based practice. Hierbij staan de volgende vragen centraal:

• Wat moet de verpleegkundige doen?

• Op welke wijze moet de verpleegkundige dat precies doen?

• Waaróm moet de verpleegkundige dat (zo) doen?


Elk hoofdstuk begint daarom met de uitleg van de theoretische achtergrond en vervolgt met een gedetailleerde uiteenzetting van de betreffende verpleegkundige handelingen. De richtlijnen voor de verpleegkundige handelingen zijn beschreven in overeenstemming met de meestgebruikte protocollen. Door middel van klinische aandachtspunten, uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek en gerontologische aandachtspunten is verdieping aangebracht.


Verpleegkundige Vaardigheden is geschreven voor verpleegkundestudenten in het hoger onderwijs.


Deel 1 behandelt de generieke vaardigheden die elke verpleegkundige in een klinische omgeving dient te beheersen. Deel 2 bevat de complexere verpleegkundige handelingen en vormt daarmee een gedegen voorbereiding op verpleegkundige vervolgopleidingen.


Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor MyLab, een voor jouw opleiding op maat gemaakte online leeromgeving met ondersteunend studiemateriaal. Je vindt hier onder andere de digitale versie van het boek, casuïstiek, ruim 150 video’s, een begrippentrainer en veel oefentoetsen. Sandra F. Smith is voorzitter van de National Nursing Review, Donna J. Duell is zelfstandig verpleegkundig consultant, Barbara C. Martin is hoogleraar verpleegkunde aan de University of Tulsa, Oklahoma. Michelle L. Aebersold is klinisch universitair hoofddocent aan de University of Michigan. Laura Gonzalez is assistent-hoogleraar verpleegkunde aan de University of Central Florida. De Nederlandstalige bewerking is verzorgd door Ton Vermeij (eindredactie), Sally El-Bestawi, Karin Hamelink-Koppelaar, Miranda Koning, Natasja Kuipers, Ursula Luijken, Willemijn Pouwelsen-Jansen, Mirjam Veenema en Josje Witkamp-van der Veen.

  EAN: 9789043095525
  Auteur: 
  Uitgever: Pearson Benelux
  Publicatiedatum:   05-07-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 265 mm
  Breedte: 197 mm
  Dikte: 66 mm
  Gewicht: 2612 gr
  Voorraad:  Bestelbaar