EAN:  9789038808505
Publicatiedatum:   20-04-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  216

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Picasso, Van Gogh en Duchamp: het zijn kunstenaars die de kunstgeschiedenis hebben bepaald. Maar in diezelfde tijd waren er belangrijke vrouwelijke kunstenaars die vaak worden vergeten. Ze waren soms de muze van een mannelijke kunstenaar, maar vaker nog hun eigen muze. Stuk voor stuk vrouwen die zo vrij mogelijk leefden en vochten voor wat ze belangrijk vonden, niet bang om zich aan de norm te ontworstelen. Hun werk en hun levensverhalen zijn van even grote betekenis geweest voor de kunstgeschiedenis als voor de emancipatie van de vrouw. Ze behandelden thema’s die vandaag de dag nog steeds actueel zijn: gender, seksualiteit, moederschap, racisme en feminisme.
Ik ben mijn muze is een visuele ode aan acht eigenzinnige vrouwelijke kunstenaars waaronder Frida Kahlo, Charley Toorop en Artemisia Gentileschi. Zij vormen de ongeziene kant van een kunstgeschiedenis waarvan de belangrijkste iconen altijd mannen zijn geweest.

  EAN: 9789038808505
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum:   20-04-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 297 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 982 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 216
  Trefwoorden:   Gentileschi Artemisia;Von Freytag-Loringhoven Elsa;Toorop Charley;Cahun Claude;Kahlo Frida;Sher-Gil Amrita;Catlett Elizabeth;Schneemann Carolee;Kunst en vrouwen;Feminisme en kunst;Stripverhalen;Graphic novels