Reflectie en intervisie door verpleegkundigen

praktijkboek voor de reflectieve professional

EAN:  9789036829335
Publicatiedatum:   22-06-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  159

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Dit boek helpt verpleegkundigen zich te ontwikkelen tot onderzoekende en reflectieve professionals met zelfkennis, compassie en morele gevoeligheid. Dat doet het met een waaier aan werkvormen en modellen voor reflectie en intervisie. Het is bedoeld om direct mee aan de slag te gaan, individueel of in een groep. Het boek is geschikt voor ervaren verpleegkundigen én verpleegkundigen in opleiding.

Reflectie en intervisie door verpleegkundigen: Praktijkboek voor de reflectieve professional geeft een theoretisch kader voor reflectie en intervisie. Het boek behandelt communicatietheorieën die helpen om het eigen gedrag én dat van collega’s beter te begrijpen. De speelse, direct toepasbare werkvormen maken reflectie en intervisie leuk en uitdagend. Ook andere collegiale overlegvormen komen aan bod. Elk hoofdstuk bevat digitale oefenopdrachten en praktische werkbladen.

Met dit boek kunnen verpleegkundigen tijdens en na hun opleiding zelfstandig of onder begeleiding reflecteren op stage of werk. Ook kunnen ze samen met collega’s intervisie uitvoeren. Zo komt actief werken met dit boek de kwaliteit van het beroep ten goede.

Praktisch werkboek over intervisie en reflectie door verpleegkundigen

Direct inzetbare en concrete interactieve werkvormen

Met oefenopdrachten en praktische werkbladen

  EAN: 9789036829335
  Auteur: 
  Uitgever: Springer Media B.V.
  Publicatiedatum:   22-06-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 241 mm
  Breedte: 168 mm
  Dikte: 11 mm
  Gewicht: 302 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 159
  Trefwoorden:   communicatietheorieën;intercollegiale toetsing verpleegkunde;intervisie verpleegkundigen;intervisiebijeenkomsten verpleegkunde;reflectie verpleegkundigen;verpleegkunde;methodiek