Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie

EAN:  9789036829182
Publicatiedatum:   13-06-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  404

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Dit boek helpt verpleegkundigen, studenten verpleegkunde, verpleegkundig specialisten en praktijkondersteuners het zelfmanagement van patiënten te ondersteunen. Dat behoort tot de kerntaak van elke verpleegkundige. De herziene uitgave van het boek geeft daarvoor de actuele kennis, traint de vaardigheden en bespreekt de gewenste attitude, zoals een open houding, goede gespreksvoering en samenwerking met de patiënt en andere (mantel)zorgverleners.


Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie beschrijft bij vier ziektebeelden wat de adaptieve opgaven voor patiënten zijn. Ook wordt uitgelegd welke interventies en tools verpleegkundigen kunnen toepassen bij de zorg en begeleiding van patiënten en hun omgeving. Verder komen thema’s als samen beslissen, eHealth en ethische dilemma’s aan de orde.


De vele voorbeelden uit de verpleegkundige praktijk helpen om nieuwe competenties te ontwikkelen en ermee te oefenen. Op de bijbehorende website staan video’s van echte ontmoetingen tussen verpleegkundigen en patiënten, verhalen en afwisselende opdrachten.


AnneLoes van Staa is verpleegkundige, onderzoeker en lector Transities in Zorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam.


Lausanne Mies studeerde ergotherapie en gerontologie, en werkt als trainer, projectleider en auditor vanuit haar bureau Remise voor mens en organisatie.


Ada ter Maten-Speksnijder is verpleegkundige, practor leerwerkplaatsen bij ROC Albeda en docent hbo-V bij Hogeschool Rotterdam.Helpt het zelfmanagement van patiënten te ondersteunen

Met veel praktijkvoorbeelden om nieuwe competenties mee te oefenen

Met website vol verhalen, video's en opdrachten

  EAN: 9789036829182
  Uitgever: Springer Media B.V.
  Publicatiedatum:   13-06-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 169 mm
  Dikte: 21 mm
  Gewicht: 897 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 404
  Trefwoorden:   5a model;competentieontwikkeling;eigen regie;gezondheidsvaardigheden;nurse cc;patiëntenperspectief;zelfmanagementondersteuning