Werkprocessen in de polikliniek en sociale gezondheidszorg

EAN:  9789036829007
Publicatiedatum:   06-04-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  243

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Dit leerboek voor doktersassistenten en medisch secretaresses i.o. behandelt de digitale administratieve taken met behulp van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Aan bod komen onder andere de verwijzing via het Zorgdomein en het digitaal verwerken van orders. Verder gaat het in op het ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS), het landelijk schakelpunt (LSP), de beeldschermzorg, de digitale financiële administratie (DBC-zorgproduct) en het Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg (DD JGZ), inclusief de veranderende rol van de doktersassistent binnen de JGZ. 

Werkprocessen in de polikliniek en sociale gezondheidszorg is voorzien van talrijke praktijkvoorbeelden, praktijkopdrachten, online toetsen per hoofdstuk en pdf’s met achtergrondinformatie. De student zal, tijdens het bestuderen van de lesstof, de praktijksituatie leren begrijpen en wordt nieuwsgierig gemaakt naar bijvoorbeeld de diverse protocollen, de geheimhoudingsplicht en de Wet bescherming persoonsgegevens. Dit volledig geactualiseerde en uitgebreide leerboek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de polikliniek. Het tweede deel gaat over de sociale gezondheidszorg en is opgesplitst in een deel Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) en een deel Bedrijfsgezondheidsdienst (BGD). 

Dit boek sluit aan bij de kerntaken en werkprocessen B1-K1 t/m K4.

Ida Bijlsma was ruim 25 jaar werkzaam als docente aan een ROC. Zij verzorgde daar de opleiding tot doktersassistent en medisch secretaresse. Verder coördineerde zij de beroepspraktijkvorming en had daardoor vele contacten met het werkveld.

Behandelt de digitale administratieve taken met behulp van het EPD

Voorzien van talrijke praktijkvoorbeelden en -opdrachten

Met aanvullend materiaal op de website

  EAN: 9789036829007
  Auteur: 
  Uitgever: Springer Media B.V.
  Publicatiedatum:   06-04-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 168 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 518 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 243
  Reeks:   Basiswerk AG
  Trefwoorden:   administratie;balie;bedrijfsgezondheidsdienst;beeldschermzorg;dbc;ehealth;ggd;jgz;polikliniek;protocollen;sociale gezondheidszorg;ziekenhuis informatiesystemen (zis);medische beroepen;didactiek;maatschappelijke gezondheidszorg