EAN:  9789036828857
Publicatiedatum:   28-04-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  446

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Dit leerboek biedt inzicht in de theoretische en praktische aspecten van urologische operaties. Daarnaast wordt er in dit boek aandacht besteed aan de anatomie van de verschillende organen die behandeld worden binnen het urologische vakgebied en wordt er stilgestaan bij verschillende ziektebeelden.

Het boek begint met een uitgebreid algemeen deel waarin een aantal algemene richtlijnen en verschillende specifieke benodigdheden en apparatuur worden besproken. De daaropvolgende delen behandelen de diverse operaties aan de nier, ureter, blaas, prostaat, urethra en de uitwendige geslachtsorganen van de man. Ieder deel begint met een beschrijving van de anatomie en de pathologie die horen bij het orgaan dat centraal staat in dat deel. De volgorde van de ingrepen die aan bod komen loopt van laag complex naar hoog complex. Voor een overzichtelijke beschrijving van de operatietechnieken worden deze, net als de andere boeken uit de reeks Operatieve zorg en technieken, opgedeeld in een preoperatieve, een peroperatieve en een postoperatieve fase.

In deze editie van Urologische chirurgie is meer aandacht gekomen voor de oncologische
ziektebeelden binnen het urologische vakgebied en de behandeling daarvan. Daarnaast wordt er stilgestaan bij incontinentie bij mannelijke patiënten en ook de behandeling van impotentie komt uitgebreid aan bod. In deze uitgave worden tevens een aantal ingrepen beschreven waarbij het gebruik van een operatierobot centraal staat, aangezien deze techniek inmiddels niet meer weg te denken is binnen de urologie.

De reeks ‘Operatieve Zorg en Technieken’ is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent.
Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen, waarin de verschillende chirurgische specialismen worden behandeld. Deze reeks benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk, waarbij de gebruikte illustraties en afbeeldingen deze benadering ondersteunen. 

Geeft aankomende operatieassistenten een helder beeld van operatietechnieken binnen de urologische chirurgie

Uitgebreid met verschillende nieuwe behandelingen en technieken

Aangepast aan de meest recente ontwikkelingen in de urologische chirurgie

  EAN: 9789036828857
  Auteur: 
  Uitgever: Springer Media B.V.
  Publicatiedatum:   28-04-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 167 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 773 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 446
  Reeks:   Operatieve zorg en technieken
  Trefwoorden:   chirurgie;operatie;operatieassistent;ozt;robotgeassisteerde radicale systectomie (rarc);urolift-procedure;urologie