GGZ in de wijk

participatief samenwerken in het sociaal en verpleegkundig domein

EAN:  9789036827942
Publicatiedatum:   30-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  156

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Dit boek helpt bij de ontwikkeling van goede integrale zorg in de wijk voor mensen met psychische aandoeningen. Het beantwoordt de vraag wat goed hulpverlenerschap in de huidige ggz betekent. Daarbij richt het zich in de eerste plaats op (aankomende) sociale en verpleegkundige professionals. Ook is het waardevol voor iedere professional die betrokken is bij mensen met psychische problematiek in de wijk, en die de integrale dienstverlening in het netwerk wil verbeteren.


 

GGZ in de Wijk bevat veel praktische informatie, en voorziet de moderne netwerkprofessional van nieuwe kennis, nieuwe vaardigheden en innovatieve inzichten. Het boek is opgebouwd uit drie delen: kijk op de wijk, praktijk in de wijk, en dilemma’s in de wijk. Het eerste deel schetst het landschap en de ontwikkelingen. Het tweede gaat in op interdisciplinair samenwerken en sociale interventies. Het derde biedt een reflectie op het werken in de wijk. De inhoud en opbouw van het boek passen goed bij de beweging naar een leven lang leren. Het is geschikt voor verschillende opleidingsjaren, opleidingen en niveaus, en praktisch toepasbaar in de dagelijkse (stage)praktijk.
Jasmijn de Lange is verpleegkundige, zorgethicus en onderzoeker in het Lectoraat Ggz & Samenleving, en werkt als docent voor deeltijdonderwijs ethiek, verpleegkunde en social work bij Hogeschool Windesheim. Rosalie Metze is sociaal werker en sociologe, en werkt voor Hogeschool Windesheim als associate-lector in het Lectoraat Ggz & Samenleving. Koen Westen is verpleegkundige met een master in social work en onderzoeker in het lectoraat Zorg rondom het Levenseinde. Daarnaast is hij docent Verpleegkunde bij Avans Hogeschool, vicevoorzitter van het CCAF en senior-onderzoeker van de onderzoekslijn herstelondersteunende netwerkzorg in de ggz voor ggz-organisatie Reinier van Arkel.   

Beschrijft hoe verschillende disciplines kunnen samenwerken in de wijk

Bestemd voor verpleegkundigen en sociaal werkers (in opleiding)

Met opdrachten en online toegang

  EAN: 9789036827942
  Auteur: 
  Uitgever: Springer Media B.V.
  Publicatiedatum:   30-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 171 mm
  Breedte: 244 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 380 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 156
  Trefwoorden:   cliëntbeweging in ggz;extramuraal werken;ggz verpleegkundigen en sociaal werkers;herstelgericht werken;interprofessionele samenwerking;multidisciplinair samenwerken;Geestelijke gezondheidszorg;Psychiatrische patiënten;hulpverlening