Geriatrie in de fysiotherapie en kinesitherapie

EAN:  9789036827829
Publicatiedatum:   24-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  380

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Dit boek geeft fysio- en kinesitherapeuten een actueel overzicht van kennis en vaardigheden om (kwetsbare) ouderen adequaat te onderzoeken en behandelen met oog voor de fysieke aspecten én voor de psychische, sociale en omgevingsfactoren.

Deze tweede, geheel herziene editie van Geriatrie in de fysiotherapie en kinesitherapie bestaat uit twee delen: een boek en een online beschikbaar deel. In het eerste deel komt de kennis aan bod over de reguliere veroudering, de rol en kracht van de therapeut, en het klinisch redeneren. Ook worden de veranderingen in de grofmotorische eigenschappen beschreven (spierfunctie, mobiliteit, posturale controle en uithoudingsvermogen) en een twaalftal bijzondere aandachtsgebieden zoals onder andere dementie, vallen, hulpmiddelen en farmacotherapie.

Online volgen in het tweede deel de vaardigheden op het gebied van onderzoek en behandeling. Daarin staat veelvoorkomende casuïstiek op cardiovasculair, respiratoir, orthopedisch, neurologisch en oncologisch vlak. Dit digitale deel is een heus ‘groeiboek’. Aan de basiscasuïstiek worden de komende jaren telkens nieuwe casussen toegevoegd.

Het boek richt zich op fysio- en kinesitherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en alle andere zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zorg voor ouderen.

Geeft overzicht van kennis en vaardigheden om ouderen adequaat te onderzoeken en behandelen

Bestemd voor (geriatrie)-fysio-/kinesitherapeuten (in opleiding) en andere zorgprofessionals

Verrijk je kennis met de online leeromgeving

  EAN: 9789036827829
  Auteur: 
  Uitgever: Springer Media B.V.
  Publicatiedatum:   24-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 168 mm
  Breedte: 241 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 674 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 380
  Trefwoorden:   boek geriatriefysiotherapeuten;fysieke activiteit en fitheid;geriatrie in fysiotherapie;geriatrie in kinesitherapie;kwetsbare ouderen;leerboek geriatriefysiotherapeuten;mobiliteit en trainbaarheid;veroudering in fysiotherapie;Fysiotherapie;Revalidatiegeneeskunde