EAN:  9789028453104
Publicatiedatum:   01-06-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  286

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

'Blijf schrijven om het verleden vast te leggen. Blijf schrijven over wat niet vergeten mag worden.' Barack Obama tegen Isabel Allende, bij de erkenning van de hoogste onderscheiding die een Amerikaans staatsburger kan ontvangen: de Presidential Medal of Freedom

1938. De vreselijke Kristallnacht betekent het einde van het gelukkige leven van het joodse gezin van Rudolf en Ruth Adler en hun zoon Samuel in Wenen. Rudolf raakt vermist en moeder en zoon worden opgevangen door de buurman. Samuel krijgt de kans naar Engeland te gaan, waar joodse kinderen worden opgevangen. Hij zal zijn ouders nooit meer zien.
2022. Een latino-moeder en dochter worden vastgehouden aan de zuidelijke grens van Amerika. De moeder verdwijnt als ze wordt teruggestuurd naar El Salvador, het meisje blijft alleen achter in smerige opvangcentra in een haar onbekend land. Deze zaak trekt de aandacht van Selena Durán, een latina uit Californië, die zich inzet voor minderjarige vluchtelingen, en van de veelbelovende advocaat Frank Angileri, die moeder en dochter wil herenigen. Samen beginnen ze aan een reis die hen met het geweld tegen vrouwen confronteert.

Isabel Allende heeft met De wind kent mijn naam op een zeer krachtige en overtuigende manier een briljante roman geschreven over ballingschap, identiteit en minderheden.

  EAN: 9789028453104
  Auteur: 
  Uitgever: Wereldbibliotheek
  Vertaler:  Marjan Meijer
  Publicatiedatum:   01-06-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 140 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 367 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 286
  Trefwoorden:   ontheemden;kinderen van joodse oorlogsslachtoffers;kinderen van vluchtelingen;romans