EAN:  9789026363900
Publicatiedatum:   29-08-2023
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  392

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Tussen werelden is een unieke, actuele en confronterende roman van twee grote stemmen in de Duitse literatuur Juli Zeh en Simon Urban die samen de tijdgeest genadeloos weten te vatten

Tussen werelden van Juli Zeh en Simon Urban is een urgente en actuele roman over de kloof in de maatschappij en hoe die te dichten.


Twintig jaar zijn er verstreken sinds hun laatste ontmoeting wanneer Stefan en Theresa elkaar per toeval zien in Hamburg. Hun eerste reünie eindigt in een ramp. Als studenten waren ze hecht, nu hebben ze nauwelijks nog iets gemeen. Stefan maakte carrière bij het grootste weekblad van Duitsland, Theresa nam de boerderij van haar vader in Brandenburg over. Ze staan inmiddels totaal anders in het leven. Bij zijn krant probeert Stefan klimaatverandering tegen te gaan door erover te schrijven. Theresa staat voor uitdagingen met haar biologische melkveebedrijf.


De twee besluiten helemaal opnieuw te beginnen. In openhartige en zeer emotionele berichten via e-mail en WhatsApp vertellen ze elkaar over hun wereld. Maar naarmate Stefan en Theresa nader tot elkaar komen, belanden ze steeds vaker in verhitte discussies. Hoezeer ze ook proberen de politiek erbuiten te houden, het is alsof de loopgraven van een verdeelde natie dwars door hun relatie lopen. Wanneer het pad van Theresa dat van Stefan nogmaals op een totaal onverwachte manier kruist, beseffen beiden dat ze op het punt staan iets cruciaals te verliezen: de vrijheid om zelf te bepalen wie ze zijn.


Tussen werelden van Juli Zeh en Simon Urban is een boeiend commentaar op onze samenleving.

  EAN: 9789026363900
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
  Vertaler:  Annemarie Vlaming
  Publicatiedatum:   29-08-2023
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 221 mm
  Breedte: 148 mm
  Dikte: 37 mm
  Gewicht: 572 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 392
  Trefwoorden:   politieke literatuur;maatschappijkritiek;stad en platteland;romans;oost-duitsland;1989-;vriendschap;briefromans