Het kwartet


Nederlands | 04-10-2022 | 464 pages

9789026349317

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 28,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas
Korte beschrijving/Annotatie

Het kwartet van Clare Mac Cumhaill en Rachael Wiseman is een fascinerende biografie over vier vrouwelijke filosofen. Ze veranderden de wereld van de filosofie en vormden een nieuwe traditie.

Tekst achterflap

Het kwartet is een prachtige groepsbiografie van vier briljante vrouwen, die niet alleen ideeën met elkaar deelden maar ook huizen, sofa’s, schoenen en zelfs geliefden. In de wanorde van de oorlog en van de jaren daarna schiepen de vriendinnen een manier van ethisch denken die ons vandaag de dag nog steeds veel heeft te bieden.


De geschiedenis van de Europese filosofie is gevormd door het werk van mannen. In deze baanbrekende groepsbiografie bieden Clare Mac Cumhaill en Rachael Wiseman een fascinerend alternatief.


Iris Murdoch, Elizabeth Anscombe, Mary Midgley en Philippa Foot studeerden filosofie aan de prestigieuze universiteit van Oxford tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen veel van hun mannelijke medestudenten en docenten waren opgeroepen om te vechten.


Hoe kan de mens een uitweg vinden uit de duisternis die hij zelf heeft gecreëerd? Zelfs de grote verlichtingsdenkers, de logici van begin twintigste eeuw en de existentialisten bleken de nieuwe realiteit niet te kunnen doorgronden. Op zoek naar antwoorden namen deze vier vriendinnen zich voor om de filosofie zélf tot leven te wekken. Wat is vrijheid? Wat is waarheid? Wat is menselijke goedheid? Omdat wij levende wezens zijn die gebruikmaken van taal, ligt het in onze natuur om vragen te stellen. Onze antwoorden op deze vragen geven vorm aan wie we zullen worden.


‘Indringend en sprankelend.’ ‘editor’s choice’ in the new york times book review


‘Een portret van intellectuele moed.’ the financial times

Details

EAN :9789026349317
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum :  04-10-2022
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :228 mm
Breedte :151 mm
Dikte :38 mm
Gewicht :672 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :464
Trefwoorden :  midgley mary;murdoch iris;anscombe elizabeth;foot philippa