EAN:  9789026341632
Publicatiedatum:   30-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  620

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Drieduizend jaar geleden, in de gebieden die we nu Israël en Palestina noemen, aanbad een groep mensen een ‘vadergod’ genaamd El. El had zeventig kinderen, en een van hen was Jahweh. Jahweh had een lichaam, een vrouw, nakomelingen. Hij vocht tegen monsters en stervelingen, hij was verzot op lekker eten en goede wijn, schreef boeken, trok eropuit en deed zo af en toe een dutje. Maar hij zou iets veel groters en veel abstracters worden: de god van de grote monotheïstische religies.


God. Een anatomisch onderzoek laat zien dat Gods oorsprong duizenden jaren teruggaat, naar lang voordat de Bijbel werd geschreven. Hoewel theologen hem vandaag de dag voorstellen als een wezen zonder lichaam leek God in zijn oorspronkelijke vorm meer op onszelf: God praatte, liep, lachte, huilde, voelde, sliep en ademde net als wij.


Door zijn lichaam zorgvuldig te onderzoeken – van zijn hoofd tot zijn handen, van zijn voeten tot zijn edele delen – laat Francesca Stavrakopoulou zien hoe ons godsbeeld zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.


‘Verrassend, misschien zelfs choquerend, het brengt aspecten van de bijbelse God aan het licht waarvoor moderne lezers zelden oog hebben.’ – John Barton, emeritus hoogleraar Bijbelstudies aan Oxford University


‘Een verrijkende, verontrustende, onderhoudende en tot nadenken stemmende leeservaring.’ – Literary Review


‘Meeslepend en verbluffend.’ – The Sunday Times

In God. Een anatomisch onderzoek laat Francesca Stavrakopoulou zien hoe ons godsbeeld zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en werpt ze een nieuw licht op de oorsprong van de westerse cultuur.

  EAN: 9789026341632
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
  Publicatiedatum:   30-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 153 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 41 mm
  Gewicht: 912 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 620
  Trefwoorden:   Bijbelverklaringen;Godsbegrip