EAN:  9789025459024
Publicatiedatum:   11-03-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  152

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

In de roman ‘Bezonken rood’ verwerkt Jeroen Brouwers zijn kleuterjaren die hij samen met zijn moeder doorbracht in het Japanse interneringskamp Tjideng op Java. ‘Vrij Nederland’ schreef bijna veertig jaar geleden: ‘Dit is wat Brouwers in ‘Bezonken rood’ is gelukt: schrijven over het vergankelijke op een onvergankelijke manier.’ En met dat ‘onvergankelijk’ is niets te veel gezegd: het boek werd door de critici vrijwel unaniem lovend besproken, er verschenen vertalingen in Frankrijk, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Polen, Portugal, Turkije, Servië en Japan. ‘Bezonken rood’ is een magnifiek boek, een van de mooiste moeder-zoonromans uit de Nederlandse literatuur.

Bij de dood van zijn moeder herinnert bekroond auteur Jeroen Brouwers zich de gebeurtenissen in het Jappenkamp in Batavia die tot een verwijdering tussen hen geleid hebben.

  EAN: 9789025459024
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas-Contact
  Publicatiedatum:   11-03-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 209 mm
  Dikte: 16 mm
  Gewicht: 240 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 152
  Trefwoorden:   Brouwers Jeroen;Autobiografische literatuur;Moeder-zoonrelatie;Jeugdherinneringen;Concentratiekampen;Nederlands-Indië;Wereldoorlog II;Romans