EAN:  9789024597604
Publicatiedatum:   24-09-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  352

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

We hebben tien jaar om de aarde te redden. In dit officiële boek bij Prins Williams Earthshot Prize leggen Colin Butfield en Jonnie Hughes uit hoe we een steentje kunnen bijdragen.

In Earthshot: Hoe we onze planeet kunnen redden tonen Colin Butfield en Jonnie Hughes (Planet Earth, David Attenborough: A Life on Our Planet) de bittere realiteit van de klimaatcrisis. Maar ze bieden ook hoop, inspiratie en innovatieve mogelijkheden, belichaamd in de Earthshot Prize.

In 2020 lanceerde Prins William met zijn Royal Foundation de meest prestigieuze en revolutionaire klimaatprijs ooit. De Earthshot Prize motiveert een nieuwe generatie om de grootste uitdagingen van deze tijd aan te pakken. De boodschap van Earthshot is helder maar bovenal urgent: we hebben tien jaar om de aarde te redden. Als we nu niet veranderen, zal de aarde in 2030 onherstelbaar beschadigd zijn – met alle dramatische gevolgen vandien.

Het initiatief richt zich op vijf gebieden: natuur, lucht, oceaan, klimaat en afval. Colin Butfield en Jonnie Hughes tonen in dit boek hoe we juist met deze vijf ‘earthshots’ een verschil kunnen maken. Naast Prins William laten David Attenborough, Naoko Yamazaki, Shakira Mebarak, Christiana Figueres en Hindou Oumarou Ibrahim zien welke klimaatinitiatieven de wereld nu al verbeteren – van lokaal en individueel niveau tot globaal.

Earthshot is een inspirerende en hoopvolle gids voor het bouwen aan een toekomst vol biodiversiteit, groene energie, duurzame levensstijlen en een gezonde planeet.

  EAN: 9789024597604
  Auteur: 
  Uitgever: Luitingh-Sijthoff
  Publicatiedatum:   24-09-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 222 mm
  Breedte: 147 mm
  Dikte: 31 mm
  Gewicht: 676 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 352
  Trefwoorden:   Natuurbescherming;Klimaatveranderingen;Milieu;Afval