EAN:  9789024457182
Publicatiedatum:   01-06-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  160

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

‘Databases en SQL’ behandelt de plaats van databasetechnologie in systeemontwikkeling, wat databasemanagementsystemen zijn, en het relationele model waar relationele databases op gebaseerd zijn. Achtereenvolgens is er aandacht voor het relationele begrippenkader, het ontwerpen van een relationele database en de verificatie van het ontwerp. Ook wordt getoond hoe met normaliseren de structuur bepaald kan worden. Verder behandelt het boek de implementatie van een relationele database met behulp van SQL.

Een belangrijk onderdeel van het boek is het (leren) maken van queries. Er zijn aparte hoofdstukken die ingaan op queries waarin al dan niet gebruikgemaakt wordt van joins en het werken met GROUP BY/HAVING. Het onderwerp subqueries is verdeeld over drie hoofdstukken: een hoofdstuk zonder correlatie, een hoofdstuk met correlatie en een hoofdstuk met complexe queries waarin [NOT] EXISTS gebruikt wordt.

De vijfde druk is geactualiseerd en met name het deel over datamanagementsystemen is grondig herzien.

‘Databases en SQL’ is voor studenten van opleidingen informatica in het hoger onderwijs en voor bijscholing van professionals.

Ton de Rooij geeft cursussen op het gebied van het ontwikkelen van informatiesystemen: bedrijfsanalyse, datamodellering, databases, SQL en data warehouses. Daarnaast doet hij advieswerk en maakt hij analyses en ontwerpen voor informatiesystemen.

  EAN: 9789024457182
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   01-06-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 170 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 346 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 160