Analyseren in kwalitatief onderzoek

Denken en doen

EAN:  9789024451937
Publicatiedatum:   14-03-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  228

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Hoe pak je het aan om interviews, observaties en documenten te verwerken tot resultaten en hoe rapporteer je daarover? Analyseren in kwalitatief onderzoek biedt een stappenmodel voor de systematische analyse van gegevens in kwalitatief onderzoek.

In dit boek leer je welke beslissingen je als onderzoeker neemt tijdens het onderzoeksproces en hoe je zelfstandig een onderzoek uit kunt voeren door steeds te schakelen tussen theorie en praktijk. De kwaliteit van je eigen onderzoek staat voorop en je leert andermans onderzoek beoordelen. De auteurs geven een duidelijke uitleg van kwalitatieve analyse met veel voorbeelden, tips en verwijzingen naar relevante achtergrondliteratuur.

In deze vierde druk staan nieuwe, actuele voorbeelden en is er extra aandacht voor de volgende onderwerpen: participatief actieonderzoek, de rol van big data bij kwalitatieve analyse, ethiek, validiteit, infographics in rapporten en het werken met analysesoftware. Op de online leeromgeving vind je links naar praktische hulpmiddelen en voorbeelden, opdrachten met uitwerkingen, een overzicht van veelgestelde vragen en het online boek.

Analyseren in kwalitatief onderzoek is in de eerste plaats bedoeld voor studenten, maar ook promovendi, docenten en onderzoekers in de praktijk kunnen er een belangrijk houvast aan hebben.

  EAN: 9789024451937
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   14-03-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 170 mm
  Dikte: 13 mm
  Gewicht: 400 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 228