EAN:  9789024451166
Publicatiedatum:   15-03-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  336

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Wanneer zegt een beeld meer dan duizend woorden? Iedereen die een presentatie maakt, een brochure schrijft of een pagina voor een tijdschrift bedenkt, komt vergelijkbare vragen tegen: waarom deze foto juist hier en niet daar, welke achtergrondkleur past bij mijn boodschap, hoe richt ik mijn internetpagina in, en: mag ik dit plaatje zomaar gebruiken voor mijn blog?

Op dit soort vragen geeft ‘Beeldtaal’ een antwoord. Gestalt, semiotiek en visuele retorica dienen als leidraad. Met die theorieën in de hand behandelen de auteurs vele toepassingen in de dagelijkse beeldpraktijk, zoals grafieken en tabellen, webpagina’s en tijdschriftpagina’s.

‘Beeldtaal’ is bestemd voor studenten en iedereen die beroepsmatig met de publicatie van beeld te maken krijgt. De combinatie van theorie en praktijk, met opdrachten aan het eind van ieder hoofdstuk en aanvullend materiaal op de online leeromgeving, maakt het boek geschikt voor zowel
universitaire studies als hbo-opleidingen.

Deze vierde, herziene druk is geactualiseerd met veel nieuwe voorbeelden en recent beeldmateriaal. Ieder aan de praktijk gewijd hoofdstuk sluit af met een GSR-beeldanalyse®. Op de gloednieuwe online leeromgeving bij dit boek is nu aanvullend materiaal te vinden, waaronder uitlegvideo’s en uitgewerkte colleges met extra voorbeelden en opdrachten.

Docenten over de uitgave:
‘Enorm rijk boek. Heldere structuur, persoonlijke stijl. Zinvolle en korte toevoegingen bij de illustraties die toch al sterk waren (wat we mogen verwachten) maar daardoor nog functioneler zijn
en aanzetten tot denken.’

‘Uit alles blijkt dat de auteurs met kennis van zaken en intellectueel plezier het boek hebben gecomponeerd.’

‘Het toenemend belang van beeldtaal wordt helder toegelicht en onderbouwd’.

‘Ook controversiële onderwerpen worden niet geschuwd om zaken te verduidelijken.’

  EAN: 9789024451166
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   15-03-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 241 mm
  Breedte: 191 mm
  Dikte: 18 mm
  Gewicht: 828 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 336