De speechschrijver

de kunst en kunde van een goede toespraak

EAN:  9789024448623
Publicatiedatum:   02-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  245

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Hoe schrijf je een speech die je luisteraars inspireert, boeit en overtuigt? In acht stappen, via de acht taken van de speechschrijver, leer je hoe je een toespraak schrijft die past bij de spreker en het publiek, bij de gelegenheid en het moment.

De vele herkenbare voorbeelden uit het Nederlandse taalgebied inspireren en nodigen je uit om zelf aan de slag te gaan met de tips en technieken uit dit boek. Van de tv-toespraken van Mark Rutte en Joop den Uyl tot de lintjesspeeches van burgemeesters, en van de Dodenherdenking op de Dam tot de nieuwjaarsspeech van een ziekenhuisbestuurder.

Steeds meer politici en CEO’s schrijven hun toespraken niet zelf, maar huren speechschrijvers in. Want een sterke speech schrijven is ook een vak. Renée Broekmeulen heeft meer dan 25 jaar ervaring met het schrijven van speeches voor politici, bestuurders, managers en CEO’s. Daarnaast heeft zij honderden speechschrijvers dit vak geleerd. In dit boek geeft ze een uniek kijkje achter de schermen en laat ze zien hoe je schrijft voor jezelf én voor een ander.

De speechschrijver is een grote inspiratiebron en een onmisbare gereedschapskoffer. Voor beginnende en ervaren speechschrijvers en voor iedereen die wil dat zijn speech bij het publiek blijft hangen.

“Een goede speechschrijver kan in je hoofd kruipen. Die snapt niet alleen wat je wil zeggen maar ook nog eens hoe je het wil zeggen. En dat laatstgenoemde is veel moeilijker dan het eerste. Dat weet Renée donders goed.”
Wouter Bos, voormalig minister van Financiën en PvdA-leider

  EAN: 9789024448623
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   02-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 220 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 377 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 245
  Trefwoorden:   Spreekkunst;Presentaties