EAN:  9789024446131
Publicatiedatum:   12-05-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  216

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Zorgverleners komen dagelijks in aanraking met diversiteit. Hierom is het een belangrijk thema bij de professionele vorming. Je bewust worden van verschillen in sociaal-culturele achtergrond gaat hierbij hand in hand met het vinden van overeenkomsten.

In deze uitgave van de reeks ZorgBasics staat diversiteit in al haar facetten centraal. Vanuit theoretische
kaders, persoonlijke levensverhalen en voorbeelden uit de zorgpraktijk wordt het thema diversiteit uitgediept. Omdat diversiteit ook veel te maken heeft met de eigen persoonlijkheid worden tevens reflectieve vragen aan de lezer gesteld.

Voor de derde druk is de inhoud grondig herzien. Er zijn hedendaagse ontwikkelingen opgenomen, denk hierbij aan seksuele oriëntatie en genderidentiteit, Black Lives Matter en de coronapandemie. De literatuur is geactualiseerd en veel casussen zijn vernieuwd. De theorieën en modellen zijn uitgebreid met onder andere superdiversiteit en intersectionaliteit. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan positieve gezondheid en het zoeken naar overeenkomsten en overbruggen van verschillen.

ZorgBasics Diversiteit is geschreven voor studenten die een opleiding in het zorgdomein volgen en professionals in de zorg.

Andrea Kuckert-Wöstheinrich is verpleegkundige en cultureel antropologe. Ze is werkzaam als zorgmanager hbo-v aan een oostenrijkse hogeschool. Marjan Stomph was werkzaam als ergotherapeut, docent ergotherapie en trainer (interculturele) communicatie.

  EAN: 9789024446131
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   12-05-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 220 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 338 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 216