EAN:  9789024445752
Publicatiedatum:   25-02-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  128

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

‘Talentenwijzer’ biedt een toolkit voor talentontwikkeling. Deze toolkit helpt je om het beste uit jezelf en uit je studie te halen. Waar ben jij van nature goed in? Wat vind je leuk om te doen? Waarin wil jij uitblinken? De oefeningen in dit werkboek geven je inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en leren je hoe je deze optimaal kunt gebruiken en ontwikkelen in je studie, werk en vrije tijd.

‘Talentenwijzer’ is gebaseerd op de sterke-kanten-benadering. Dat houdt in dat je niet alleen moet werken aan je tekortkomingen, maar vooral ook aandacht moet besteden aan het ontwikkelen van je kwaliteiten. Het programma heeft een degelijke wetenschappelijke basis. In verschillende onderzoeken is een positief e¬ffect aangetoond op de motivatie, inzet en prestaties van studenten. In de Verenigde Staten wordt in het hoger onderwijs veel met deze benadering gewerkt.

De Talentenwijzermethode bestaat uit drie onderdelen:
- de talententest op de website.
- het werkboek Talentenwijzer met groepsoefeningen en individuele talentontwikkelingsoefeningen.
- de website bij het boek met video’s, achtergrondinformatie, handreikingen en downloads voor docenten en studenten.

‘Talentenwijzer’ wordt gebruikt bij studieloopbaanbegeleiding, introductieprogramma’s, studievaardigheidstrainingen, mentorklassen, stagevoorbereidingen, excellentieprogramma’s en
sollicitatietrainingen. Talentenwijzer biedt docenten een praktisch instrument om studenten te coachen en te begeleiden bij hun ontwikkeling tot bevlogen professionals.

Dr. Djoerd Hiemstra is psycholoog. Hij is gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op onderzoek naar de e_ ectiviteit van de sterke-kanten-benadering. Als docent-onderzoeker is hij verbonden aan NHL-Stenden Hogeschool.

  EAN: 9789024445752
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   25-02-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 298 mm
  Breedte: 212 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 432 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 128