EAN:  9789024441754
Publicatiedatum:   31-01-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  144

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Vaardig communiceren in de ICT is een praktisch en handzaam leermiddel voor HBO- en MBO-studenten. In combinatie met de online training van TrainTool die aan dit studieboek gekoppeld is, ontwikkel je allerhande vaardigheden die je in de dagelijkse ICT-praktijk goed kunt gebruiken. In dit boek komen inzichtelijke modellen en bruikbare tips en theorie voorbij, afgewisseld met aansprekende voorbeelden en reflectievragen. Met heldere verwijzingen naar de bijbehorende oefeningen in TrainTool breng je in no-time jouw vaardigheden op een hoger niveau.
In hoofdstuk 1 lees je meer over het belang van professionele communicatie en vaardigheden en hoe je deze het beste aanleert. In hoofdstuk 2 komen basisvaardigheden aan de orde, die je in elke gesprekssituatie met collega’s, opdrachtgevers en anderen nodig hebt. Hoofdstuk 3 behandelt een aantal specifieke gesprekssoorten waarmee je als ICT-er te maken krijgt, waarna je in hoofdstuk 4 meer leert over het samenwerken in teams. In hoofdstuk 5 tenslotte, ontdek je hoe je jezelf goed op de kaart zet en hoe je in presentaties en in het algemeen jouw overtuigingskracht vergroot.
Met de TrainTool training oefen je communicatieve vaardigheden: basisvaardigheden, verschillende gesprekstypen, samenwerken en je persoonlijk presenteren en profileren.
Gebruik dit boek en de bijbehorende online training als je als professional goed beslagen ten ijs wilt komen!

Deze uitgave is geschreven door Karen Knispel en Liza Meuldijk.
Karin Knispel werkt ruim 30 jaar als trainer, coach en tekstschrijver. Zij begeleidt professionals en organisaties in het realiseren van hun professionele doelen. Belangrijke aandachtsgebieden zijn communicatie, samenwerking en persoonlijk leiderschap. Als tekstschrijver publiceerde zij meerdere studieboeken en teksten voor opdrachtgevers in de financiële sector, bouw, techniek, ICT, consultancy en andere branches.
Liza Meuldijk is learning designer bij Faculty of Skills. Zij ontwikkelt trainingsprogramma’s op het gebied van communicatieve vaardigheden voor het hoger onderwijs en voor uiteenlopende sectoren binnen het bedrijfsleven. Met haar achtergrond in onderwijskunde en filmwetenschappen spreken voorbeelden en oefeningen al snel tot de verbeelding, zowel op schrift in dit boek als op beeld in TrainTool.

  EAN: 9789024441754
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   31-01-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 242 mm
  Breedte: 172 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 282 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 144