EAN:  9789024434534
Publicatiedatum:   19-03-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  148

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Dit product bestaat uit een boek inclusief website met hierop o.a. het online boek.

Toyota staat bekend als één van de meest succesvolle autoproducenten ter wereld. De Lean productiewijze wordt door menig producent gekopieerd om zo de effectiviteit en efficiëntie van Toyota te evenaren. Het Toyota Productie Systeem (TPS) heeft als doel het leveren van de juiste klantwaarde in de juiste hoeveelheid op het juiste moment. Toyota doet dit door voortdurend verbeteringen en innovaties in de dagelijkse productie door te voeren. TPS staat in Nederland vooral bekend als Lean.

Het boek ‘Lean Production System’ is een originele vertaling van het officiële opleidingsboek gebruikt door de Toyota Engineering Corporation Japan.

Het boek gaat in op het inrichten van Quality Circles. Vervolgens wordt aandacht besteed aan het optimaal inrichten van de werkplek met 5S-technieken en het inrichten van Kanbanborden. Verder komen inrichtingsprincipes voor productielijnen, reduceren van verspillingen en het toepassen van standaarden aan bod. Beschreven wordt op welke wijze de logistiek moet worden ingericht om de productieprocessen optimaal te ondersteunen. Verschillende logistieke principes en bijbehorende kanbansystemen worden uitgelegd.

Essentieel is de interactie tussen productie en onderhoud. Beschreven wordt op welke wijze productie en onderhoud (assetmanagement) op de beste manier ingericht kunnen worden. Het continue verbeteren en borgen van kwaliteit neemt een belangrijke plaats in bij het Toyota Productie Systeem. In dit boek gaan we in op de wijze van kwaliteitsborging in processen, Quality into process genoemd. Tenslotte gaan we in op de wijze waarop tijdens productontwikkeling al rekening wordt gehouden met het inbedden van nieuwe producten in bestaande productieomgevingen. Dit noemt Toyota Simultaneous Engineering en is de voorloper van wat nu bekend staat als Scrum.

Dit boek is voor techniek- en bouwkundestudenten, maar ook voor professionals, een introductie van Lean op de (toekomstige) werkplek. Op de site bij het boek, www.leanproductiesysteem.nl, kunnen studenten oefenen met meerkeuzevragen, een begrippentrainer en open vragen. Ook zijn hier verdiepende video’s te bekijken.

  EAN: 9789024434534
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   19-03-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 170 mm
  Breedte: 241 mm
  Dikte: 11 mm
  Gewicht: 296 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 148