EAN:  9789023259336
Publicatiedatum:   02-01-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  96

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Het statistische programma SPSS is al geruime tijd op de Nederlandse markt. In die periode zijn er veel leerboeken verschenen waarin het programma uitvoerig werd beschreven, vaak in combinatie met de bijbehorende statistische theorie. Dit boek wijkt af van deze aanpak doordat de auteurs zich beperken tot het SPSS-programma zelf en daarvan de meest fundamentele onderwerpen behandelen die een gebruiker vaak zal tegenkomen.

De didactische opzet is dusdanig dat de lezer vanaf hoofdstuk 2 handelingen uitvoert aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Deze zijn duidelijk beschreven en de belangrijkste uitkomsten zijn weergegeven ter controle. Er is geen wiskundige achtergrond vereist. Basiscursus SPSS vormt daarmee een laagdrempelige kennismaking met het analyseren van kwantitatieve gegevens met behulp van SPSS.

Naast veelvoorkomende bewerkingen van databestanden (zoals het aanpassen en construeren van variabelen of het opsplitsen van bestanden) wordt er ingegaan op zowel beschrijvende als toetsende statistiek. Basiscursus SPSS geeft een overzicht van veelgebruikte univariate, bivariate en multivariate analysetechnieken. Bovendien wordt aandacht besteed aan zowel numerieke als grafische analyses. Gebruikers die een stap verder willen dan de menu-gestuurde aanpak kunnen via duidelijk aangegeven kaders aan de slag met syntax.

Pieter van Groenestijn doceert kwantitatieve analysetechnieken bij maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit.

Michael Savelkoul is universitair docent sociologie aan de Radboud Universiteit.

In dit boek wordt gebruikgemaakt van diverse bestanden. Deze zijn beschikbaar via vangorcumstudie.nl.

  EAN: 9789023259336
  Auteur: 
  Uitgever: Koninklijke Van Gorcum
  Publicatiedatum:   02-01-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 157 mm
  Dikte: 7 mm
  Gewicht: 183 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 96