EAN:  9789023258582
Publicatiedatum:   07-10-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  648

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Westerwolde kent een grote variatie aan bijzondere cultuurlandschappen: van het unieke kloosterlandschap van Ter Apel in het zuiden, het nog zeer goed bewaard gebleven esdorpenlandschap langs de Ruiten Aa met zijn oude nederzettingen, essen, heidevelden en beekdalen, de historische verdedigingslinie rond Bourtange en Oudeschans tot aan de weidse veenontginningslandschappen bij Vriescheloo en Bellingwolde. Weinig streken in Noord-Nederland hebben zoveel bijzondere cultuurhistorische relicten en een zo rijk gelaagde geschiedenis met tal van bijzondere historische verhalen.
Daarnaast is de streek ook rijk aan allerlei soorten natuur: in de beekdalen van Runde, Ruiten Aa, Mussel Aa en Westerwoldse Aa, in de bossen en heidevelden, maar ook in het boerenlandschap met zijn talrijke houtwallen, singels, akkerflora en bosjes. Juist de in eeuwen gegroeide intensieve verbinding tussen natuur en cultuur maken dit gebied zo belangrijk en veelzijdig.

De Landschapsbiografie van Westerwolde is een wetenschappelijk verantwoord, toegankelijk geschreven verhaal over de ontstaansgeschiedenis, kwaliteiten en toekomstmogelijkheden van het landschap in deze regio. De biografie is rijk geïllustreerd met landschapsfoto's, kaarten en landschapsreconstructies die de verschillende levensfasen van Westerwolde weerspiegelen.
Natuur in het landschap van Westerwolde wordt omlijst met prachtige foto’s. Het is bedoeld voor natuurliefhebbers, inwoners en bezoekers van Westerwolde, en biedt een fraai beeld van de natuurrijkdom in dit gebied. Het wil daarnaast ook dienen als inspiratiebron om zelf de natuur in te gaan, om waar te nemen wat er leeft en groeit, en om dat eventueel vast te leggen en met anderen te delen.

De beide boeken zijn ook los te verkrijgen:
https://www.vangorcum.nl/zoeken/100-380_Landschapsbiografie-van-Westerwolde
https://www.vangorcum.nl/zoeken/100-403_Natuur-in-het-landschap-van-Westerwolde

  EAN: 9789023258582
  Auteur: 
  Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
  Publicatiedatum:   07-10-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 247 mm
  Breedte: 327 mm
  Dikte: 57 mm
  Gewicht: 4502 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 648