EAN:  9789023258360
Publicatiedatum:   07-06-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  773

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Leraar zijn bestaat niet alleen uit het geven van lessen, er is veel meer! Als leraar ben je iemand voor de leerlingen: iemand om naar op te kijken, die inspireert, die grenzen leert verkennen, die nieuwe werelden opent … Een leraar is ook een opvoeder en daarom heet dit boek Meer dan onderwijs.

Meer dan onderwijs biedt een gedegen voorbereiding op het beroep van leraar basisonderwijs. Het is misschien wel het meest complete handboek over de theorie en praktijk van het basisonderwijs in Nederland. In duidelijke taal besteden de auteurs aandacht aan zowel de instrumentele als de normatieve professionaliteit van leraren. De combinatie van theorie en praktijk, verrijkt met talloze concrete voorbeelden, stimuleert de eigen reflectie en visieontwikkeling van de (aanstaande) leraar. Een goede leraar denkt en handelt vanuit een eigen visie op pedagogische kwaliteit. Die kom je dan ook bij allerlei onderwerpen in dit boek tegen.

Al 38 jaar wordt dit boek intensief gebruikt door vele (aanstaande) leraren in het basisonderwijs. Het is meegegroeid met de ontwikkelingen in zowel het onderwijs als de samenleving. De opbouw maakt een optimale verbinding mogelijk tussen theorie, praktijk en reflectie. Zo kan het boek dienen als vertrekpunt voor het verwerven van competenties voor de stage, maar kan het ook gebruikt worden voor de reflectie op praktijkervaringen. Per hoofdstuk wordt aangegeven welke competenties een accent krijgen. Een uitgebreide inhoudsopgave, trefwoorden in de kantlijn, relevante literatuur en een gedetailleerd register versterken de toegankelijkheid.

Ik had het boek eerst niet gekocht, omdat ik dacht dat ik het niet nodig zou hebben. Maar dit boek is gewoon echt onmisbaar. - Reactie van een student

  EAN: 9789023258360
  Auteur: 
  Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
  Publicatiedatum:   07-06-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 170 mm
  Breedte: 238 mm
  Dikte: 45 mm
  Gewicht: 1410 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 773
  Trefwoorden:   Basisonderwijs;didactiek