Het komt goed met ons eten

Joris Relaes-Nele Jacobs


Nederlands | 07-10-2025 | 240 pagina's

9789020974324

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99

 Voorraad in de winkel

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas




Tekst achterflap

Wat zullen we eten? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst? Terwijl klimaatverandering en mondiale spanningen ons voedselsysteem onder druk zetten, zit ook de wetenschap niet stil. Dit boek neemt je mee langs de cruciale kantelpunten waarop landbouw, visserij en voeding staan - van microben die ons eten produceren tot de bodem die ons redt, van artificiële intelligentie die onze zeeën scant tot nieuwe avonturen in de keuken.

Joris Relaes en Nele Jacobs van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek richten hun blik op maatschappelijke trends en technologische innovaties die ons eten veranderen. Ze brengen een positief verhaal over wetenschappelijke vooruitgang, gezond boerenverstand en onze impact als bewuste consument.

  1. Microben: de aanjagers van een nieuwe landbouwrevolutie?
  2. Herstel de bodem, red de wereld
  3. Artificiële intelligentie te land, te zee en op ons bord
  4. Water en land: hoe vermijden we schaarste?
  5. Nieuwe gentechnologie: de kip met de gouden eieren?
  6. Avonturen in de keuken: ons kookboek op de schop?
  7. Het drama van de markt en de boer

 

'Ik verslond dit boek met mijn klimaatpet op en bleef niet op mijn honger zitten. Onze leefwereld is volop in transitie op vele vlakken, en ook ons voedselsysteem (en spijsvertering) zal mee moeten evolueren. Naar beter. Dit boek geeft hoop. Er zijn alternatieven, en daar spelen onze onderzoekscentra een pioniersrol in.'
- Bram Verbruggen, Belgisch meteoroloog en weerman voor de VRT

Beschrijving

Wat zullen we eten? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst? Terwijl klimaatverandering en mondiale spanningen ons voedselsysteem onder druk zetten, zit ook de wetenschap niet stil. Dit boek neemt je mee langs de cruciale kantelpunten waarop landbouw, visserij en voeding staan - van microben die ons eten produceren tot de bodem die ons redt, van artificiële intelligentie die onze zeeën scant tot nieuwe avonturen in de keuken.

Joris Relaes en Nele Jacobs van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek richten hun blik op maatschappelijke trends en technologische innovaties die ons eten veranderen. Ze brengen een positief verhaal over wetenschappelijke vooruitgang, gezond boerenverstand en onze impact als bewuste consument.

  1. Microben: de aanjagers van een nieuwe landbouwrevolutie?
  2. Herstel de bodem, red de wereld
  3. Artificiële intelligentie te land, te zee en op ons bord
  4. Water en land: hoe vermijden we schaarste?
  5. Nieuwe gentechnologie: de kip met de gouden eieren?
  6. Avonturen in de keuken: ons kookboek op de schop?
  7. Het drama van de markt en de boer

 

'Ik verslond dit boek met mijn klimaatpet op en bleef niet op mijn honger zitten. Onze leefwereld is volop in transitie op vele vlakken, en ook ons voedselsysteem (en spijsvertering) zal mee moeten evolueren. Naar beter. Dit boek geeft hoop. Er zijn alternatieven, en daar spelen onze onderzoekscentra een pioniersrol in.'
- Bram Verbruggen, Belgisch meteoroloog en weerman voor de VRT

Slogan/Promotie

Een blik op ons bord, en de wetenschap die erachter schuilgaat

Details

EAN :9789020974324
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Lannoo
Publicatie datum :  07-10-2025
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :140 mm
Dikte :19 mm
Status :Nog niet beschikbaar
Aantal pagina's :240