De mythe van normaal

over trauma, ziekte en heling in een toxische maatschappij

EAN:  9789020219456
Publicatiedatum:   07-12-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  496

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

In 'De mythe van normaal' laat Gabor Maté zien wat 'normaal' in een toxische maatschappij betekent voor trauma, ziekte en heling.

In De mythe van normaal, over trauma, ziekte en heling in een toxische maatschappij ontleedt Gabor Maté de onderliggende oorzaken van onze fysieke en emotionele malaise, en legt hij verbanden tussen ons persoonlijk lijden en de druk van het jachtige bestaan.


Wij zijn geneigd te geloven dat ‘normaal’ gelijk staat aan ‘gezond zijn’. Maar hoe gezond is die norm nu echt? Maté ontdekte dat de gangbare definitie van ‘normaal’ niet juist is: vrijwel alle ziekte is een natuurlijke weerspiegeling van het leven in een ongezonde samenleving, waarin gezondheidszorg steeds verder van onszelf af is komen te staan.


In dit inzichtrijke en invoelende boek laat hij ons zien dat de sleutel tot genezing ligt in het herstel van onze medemenselijkheid en het omarmen van onze authenticiteit, ongeacht de maatschappelijke verwachtingen.


"In De mythe van normaal neemt Gabor Maté ons mee op een epische ontdekkingsreis naar hoe ons emotionele welzijn en onze sociale verbondenheid (kortom: hoe we leven) nauw verweven zijn met gezondheid, ziekte en verslaving. Dit meeslepende en prachtig geschreven verhaal heeft verstrekkende gevolgen voor ons leven en de (mentale) gezondheidszorg." – Bessel van der Kolk, auteur van Traumasporen

  EAN: 9789020219456
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   07-12-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 227 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 40 mm
  Gewicht: 704 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 496
  Trefwoorden:   geestelijke gezondheidszorg;trauma's;gehechtheidsrelatie;geneeskunde;filosofie