EAN:  9789001747589
Publicatiedatum:   27-08-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  312

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Praktisch Fiscaalrecht is een handboek dat een stevig fundament legt om belastingrecht in de praktijk te kunnen toepassen. Het vertaalt complexe materie op een toegankelijke wijze door gebruik te maken van actuele voorbeelden en praktijkcasussen. Met uitgebreid en divers online oefenmateriaal sluit het boek aan bij de belevingswereld van studenten. Aan de hand van de vele aansprekende voorbeelden, praktijkcases en oefenopgaven leren studenten het belastingrecht toe te passen.

In begrijpelijke taal gaat het boek in op het boxenstelsel, winst uit onderneming, loonbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en internationaal belastingrecht. Ieder hoofdstuk begint met een praktijkcase, bevat heldere uitleg over wetsartikelen en sluit af met een samenvatting en een begrippenlijst.Praktisch Fiscaalrecht wordt jaarlijks geüpdatet op basis van de nieuwste ontwikkelingen in de fiscale regelgeving. Zo is deze twaalfde editie aangepast aan de nieuwste wetgeving, zijn diverse belastingtarieven gewijzigd en zijn er nieuwe tarieven toegevoegd. Ook zijn de praktijkcases in het boek geactualiseerd.

“Ik miste een boek waarin de kern van het belastingrecht op een begrijpelijke wijze werd overgebracht, met aansprekende praktijkvoorbeelden uit het beroepenveld.’’
Praktisch Fiscaalrecht is geschikt voor alle economische en juridische hbo-opleidingen waar belastingrecht een onderdeel is van het curriculum.Studenten kunnen op de bijbehorende website terecht voor verschillende handige stappenplannen en voorbeelden van aangiftebiljetten. Docenten vinden online vele open vragen en de bijbehorende antwoorden.

Dit boek is ook beschikbaar in studiemeister. Dit platform biedt docenten de mogelijkheid de les volledig op maat aan te bieden. Met studiemeister kun je content van Noordhoff gemakkelijk combineren met eigen materiaal. Studenten vinden alle essentiële informatie op één plek en betalen bovendien alleen voor materiaal dat door de docent klaargezet wordt om het vak onder de knie te krijgen. Studiemeister geeft docenten realtime inzicht in de voortgang van de studieresultaten.

Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf. (URL: https://bookshelf.nl/) Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns)

Mariette Damen studeerde fiscaal recht aan de Universiteit Leiden. Ze werkte van 2000 tot 2009 als klantmanager Belastingdienst bij het ministerie van Financiën. Sinds 2007 is Damen docent belastingrecht bij de opleidingen Accountancy en Finance & Control aan Avans Hogeschool in Breda.

  EAN: 9789001747589
  Auteur: 
  Uitgever: Noordhoff Uitgevers
  Publicatiedatum:   27-08-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 171 mm
  Breedte: 241 mm
  Dikte: 15 mm
  Gewicht: 598 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 312