Basisboek methoden en technieken Vast Boek

kwantitatief praktijkgericht onderzoek op wetenschappelijke basis

EAN:  9789001747572
Publicatiedatum:   20-05-2021
Formaat:  Boek
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  404

  Beschikbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas


 • Behandelt alle aspecten van kwantitatief onderzoek;

 • bevat de nieuwste inzichten en ontwikkelingen;

 • overzichtelijke structuur door opbouw, schema’s en samenvattingen.


Het Basisboek Methoden en technieken behandelt stapsgewijs het kwantitatieve onderzoeksproces: vanaf de probleemstelling en onderzoeksvraag, tot aan de analyse en rapportage. Het boek volgt de opbouw van een collegereeks ‘kwantitatief onderzoek’. Iedere paragraaf sluit af met opdrachten, waardoor de student in staat wordt gesteld om zelfstandig een onderzoeksontwerp te schrijven.

De systematische opbouw, waarbij het hele onderzoeksproces van begin tot eind aan bod komt, maakt het boek zeer goed bruikbaar voor studenten. Dankzij de concrete en praktische aanpak is de opgedane kennis gelijk inzetbaar.

Deze vernieuwde, zevende editie van Basisboek Methoden en technieken is uitgebreid met informatie over bigdata-onderzoek en de privacy aspecten van onderzoek.

Motivatie van de auteur om dit boek te schrijven

“Ik miste een toegankelijk maar wel grondig Nederlands en praktisch boek over het opzetten en uitvoeren van kwantitatief onderzoek. Het waren de studenten die ons aanmoedigden om van de readers een boek te maken.” – Ben Baarda –

Basisboek methoden en technieken kan breed worden ingezet bij hbo-opleidingen die belang hebben bij kwantitatief onderzoek, in zowel de propedeuse- als de hoofdfase. Het boek wordt ook gebruikt voor de professionele markt.

In de ondersteunende online omgeving zijn oefentoetsen opgenomen.

Basisboek Methoden en technieken is geschreven door een professioneel schrijversteam met een brede expertise:

Ben Baarda heeft op basis van zijn jarenlange ervaring als universitair docent en adviseur een groot scala aan standaardwerken op het gebied van de methodenleer en statistiek ontwikkeld. Esther Bakker is gezondheidswetenschapper en werkt als universitair docent aan de Open Universiteit. Tom Fischer werkt als docent en onderzoeker bij de Hanzehogeschool Groningen. Mark Julsing is als data-analist werkzaam bij Noordhoff. René van Vianen is hoofddocent methoden en technieken van onderzoek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

  EAN: 9789001747572
  Auteur: 
  Uitgever: Plantyn
  Publicatiedatum:   20-05-2021
  Formaat: Boek
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 247 mm
  Breedte: 177 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 876 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 404
  Trefwoorden:   Wetenschappelijk onderzoek;Wn Hoger Onderwijs