EAN:  9789001079734
Publicatiedatum:   12-05-2023
Formaat:  Boek
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  290

  Beschikbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas


 • Specifiek gericht op kwantitatief onderzoek in de gezondheidszorg;


 • duidelijk en compact leerboek, ook geschikt als naslagwerk;


 • handige online ondersteuning met interactieve toetsvragen.Onderzoek in de gezondheidszorg leert studenten van (para)medische opleidingen stap voor stap hoe een onderzoeksproces verloopt, vanaf het allereerste idee tot en met de verslaglegging van de resultaten. Een praktisch hulpmiddel en solide houvast voor student én professional!

Het toegankelijke leerboek bestaat uit vier delen die overeenkomen met de onderzoeksfasen: onderzoeksplan, dataverzameling, data-analyse en interpretatie & verslaglegging. Ieder deel bestaat uit een aantal hoofdstukken waarin alle aspecten uit de desbetreffende onderzoeksfase kort aan bod komen.

De theorie in deze vierde editie wordt geïllustreerd aan de hand van nieuwe, actuele voorbeelden uit de gezondheidszorg. Ook zijn afbeeldingen vernieuwd. Verder zijn nieuwe actuele onderwerpen in de theorie opgenomen. Zo bespreek deze editie de vraag: hoe moet je als onderzoeker bij het verzamelen van data omgaan met de privacywetgeving: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)? Daarnaast wordt ook de beweging en term Open science beschreven. Deze editie is bovendien verrijkt met uitleganimaties waarin begrippen als ‘afkappunt’, ‘betrouwbaarheid en validiteit’, ‘onderzoekspopulatie’ en ‘P-waarde’ worden verklaard.

  EAN: 9789001079734
  Auteur: 
  Uitgever: Plantyn
  Publicatiedatum:   12-05-2023
  Formaat: Boek
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 241 mm
  Breedte: 170 mm
  Dikte: 15 mm
  Gewicht: 576 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 290
  Trefwoorden:   wn hoger onderwijs