EAN:  9789001078119
Publicatiedatum:   08-05-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

•Praktische methode voor kwantitatief en kwalitatief onderzoek;
•met uitgebreide aandacht voor online-onderzoek;
•geschikt voor cursussen van 2, 3 of 4 EC.

Voor stages en (afstudeer)opdrachten moeten studenten regelmatig praktijkgericht onderzoek doen. Om studenten hiervoor te enthousiasmeren én van de juiste kennis en vaardigheden te voorzien, schreven Tom Fischer en Mark Julsing het boek Onderzoek doen! Deze methode behandelt zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek en is geschikt voor cursussen van 2,3 of 4 EC.

Onderzoek doen! is een aansprekende en eigentijdse uitgave, die aansluit bij de belevingswereld van studenten. De opbouw volgt de stappen van het onderzoeksproces. Elk hoofdstuk vermeldt de leerdoelen en eindigt met een samenvatting en opdrachten. Onderzoek doen! besteedt volop aandacht aan online-onderzoek en steekproeven, bevat handige checklists en een actuele casus die direct betrekking heeft op het afstuderen.

Deze vierde editie van Onderzoek doen! is geactualiseerd en richt zich meer op de toepasbaarheid van gevonden resultaten in het bedrijfsleven en het over het voetlicht kunnen brengen van gevonden resultaten, adviezen en ontwikkelde beroepsproducten.

Doelgroep:
Onderzoek doen! is hbo-breed inzetbaar, voor alle opleidingen en voor alle fasen.

Digitaal materiaal:
Studenten vinden op Hoger onderwijs online nuttige links per hoofdstuk en handige checklists. Docenten kunnen er extra lesmateriaal per hoofdstuk, sheets, uitwerkingen en PowerPointslides downloaden.

Over de auteur(s):
Tom Fischer is hogeschooldocent en leerlijnexpert toegepast onderzoek aan het instituut voor marketingmanagement aan de Hanzehogeschool Groningen. Naast het ontwikkelen en verzorgen van het onderwijs op het gebied van toegepast onderzoek, begeleidt hij veel afstudeerstudenten bij hun afstudeeronderzoek. Verder is hij verbonden aan het lectoraat Marklinq als onderzoeker. Tom is coauteur van diverse Noordhoff-boeken, waaronder Basisboek Methoden en technieken (Noordhoff, 2021) en Basisboek Kwalitatief onderzoek (Noordhoff, 2021).

Mark Julsing heeft werkervaring als (markt)onderzoeker aan zowel de bureau- als de opdrachtgeverszijde bij onderzoeksbureau Hanzeconnect, de NCRV, de Persgroep, Eredivisie Media & Marketing CV en Noordhoff. Zijn expertise ligt vooral op het gebied van bestaande data en kwantitatief onderzoek. Mark is coauteur van een zestal andere boeken bij Noordhoff, waaronder Basisboek Methoden en technieken (Noordhoff, 2021) en Basisboek Kwalitatief onderzoek (Noordhoff, 2021).

  EAN: 9789001078119
  Auteur: 
  Uitgever: Noordhoff Uitgevers
  Publicatiedatum:   08-05-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 241 mm
  Breedte: 171 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 507 gr
  Voorraad:  Bestelbaar