De Adriatische Zee

een geopolitieke reis door Zuidoost-Europa

EAN:  9789000354184
Publicatiedatum:   24-03-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  416

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Geopolitiek expert Robert Kaplan over het verleden en de toekomst van Zuidoost-Europa

'Kaplan is een soort rondreizende buitenlandpolitiekexpert die zijn zienswijze niet door zijn inlevingsvermogen laat beïnvloeden.' The Wall Street Journal

In zijn nieuwe boek reist bestsellerauteur Robert Kaplan door de landen aan de Adriatische Zee, een regio die altijd een kruispunt van handel, culturen en ideeën is geweest. Waar berichten over het populisme en de vluchtelingencrisis het nieuws domineren, duikt Kaplan tevens dieper in de culturele en geopolitieke situatie van Zuidoost-Europa en ontdekt hij dat de grenzen tussen Oost en West juist hier lijken te vervagen.

In De Adriatische Zee gaat Kaplan op zoek naar antwoorden op vragen over de toekomst van Europa en verdiept hij zich in de vluchtelingencrisis, de strijd om fossiele brandstoffen en de terugkeer van de regio als internationaal handelscentrum. Zijn reis brengt hem ditmaal langs de Adriatische kust: van Italië, langs Slovenië, Kroatië, Montenegro en Albanië tot aan Griekenland. Het resultaat is een indringend verslag over deze essentiële regio in het Europese vasteland. 

Robert D. Kaplan schreef meer dan twintig boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder Moesson en Balkanschimmen, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. Hij is voorzitter van de afdeling Geopolitiek bij het Foreign Policy Research Institute en Senior Advisor bij Eurasia Group. Hij werd twee keer opgenomen in de Top 100 Global Thinkers van Foreign Policy.

  EAN: 9789000354184
  Auteur: 
  Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   24-03-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 142 mm
  Breedte: 220 mm
  Dikte: 40 mm
  Gewicht: 613 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 416
  Trefwoorden:   albanië;balkanschimmen;europa;europese geschiedenis;europese unie;geopolitiek;griekenland;italië;kroatie;montenegro;nationalisme;oost-europa;populisme;slovenië;vluchtelingen;wraak van de geografie;zuid-europa;zuidoost-europa;Europa;geschiedenis;toekomst;Adriatische zee;Balkan;Italië