EAN:  9789463969918
Publicatiedatum:   04-11-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  136

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Een stad kan je niet opeten, maar met de blik gericht op voeding kan je ze wel op een originele manier leren kennen. In elke periode moesten immers zowel de inwoners als de bezoekers dagelijks voorzien worden van spijs en drank. Het is vanuit die bijzondere invalshoek dat deze wandelgids je van Gent laat proeven en genieten. Twee mooi uitgestippelde wandelingen leren je Gent kennen tijdens vroegere bloeiperiodes: de late middeleeuwen, met de veertiende eeuw als hoogtepunt, en de negentiende-eeuwse Arteveldstad, wakker geschud door de industriële revolutie.

In beide periodes heeft het systeem van voedselvoorziening en -bedeling de stad mee vormgegeven. Want een stad voeden zonder koelkast of vrachtwagen, vergt een andere organisatie dan vandaag. Ontdek hoe middeleeuws Gent elke dag bijna zeventigduizend monden voedde, waar de levensmiddelen toekwamen en hoe ze aan de man werden gebracht. Of wandel op de plek waar nog niet zo lang geleden een groot slachthuis stond, als teken van moderniteit en vooruitgang.

Een ding staat vast: je zal van deze wandelgids alleen maar meer honger krijgen naar Gent.

Dirk Holemans is auteur, onderzoeker en coördinator van Oikos – Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering. Hij heeft al geruime tijd een boontje voor Gent: vroeger als gemeenteraadslid, nu als stadsverteller met een grote honger naar historische studies over zijn stad.

Gentenaar Noël Callebaut is regisseur, acteur en verhalenverteller. Daarnaast is hij al meer dan dertig jaar actief als welzijnswerker. Hij is gepassioneerd door de vele anekdotes en verhalen van de ‘kleine vrouw en man’ in de ‘grote geschiedenis’ van Gent.

  EAN: 9789463969918
  Auteur: 
  Uitgever: Skribis – Mirto Print
  Publicatiedatum:   04-11-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 135 mm
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 136
  Trefwoorden:   Gent;14de eeuw;19de eeuw;wandelroutes;Voeding;geschiedenis