Play it loud

een epische geschiedenis van de stijl, klank en revolutie van de elektrische gitaar

EAN:  9789026359286
Publicatiedatum:   28-10-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  400

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

In Play it loud van Brad Tolinski en Alan di Perna wordt aan de hand van twaalf iconische gitaren verteld over de strijd en de passie waartoe de elektrische gitaar heeft geïnspireerd.

Play it loud van Brad Tolinski en Alan di Perna is een epische mix van muziek- en cultuurgeschiedenis, met een voorwoord van Carlos Santana.


De elektrische gitaar staat wereldwijd symbool voor vrijheid, schoonheid en rebellie. Play it loud vertelt aan de hand van twaalf iconische gitaren – elk een artistiek hoogstandje op zich – over de strijd en de passie waartoe deze instrumenten hebben geïnspireerd. Enkele van de belangrijkste sociale bewegingen van de twintigste eeuw zijn schatplichtig aan de elektrische gitaar. Het instrument was een essentieel onderdeel in de strijd voor gelijke rechten voor zwarten in de entertainmentindustrie, de groeiende populariteit ervan gaat gelijk op met de opkomst en het belang van tieners als sociale groep en het was en is de spil van de punkrock. Vandaag de dag is de cirkel rond, met titanen als Jack White en Annie Clark (St. Vincent) die de allereerste klanken in herinnering brengen.


Play it loud bevat gesprekken met Keith Richards, Eddie van Halen, Les Paul, Carlos Santana en talloze andere muzikanten en gitaarbouwers, entoont hoe een groep vernieuwers en excentriekelingen een revolutie begon.


‘Een zwierig, allesomvattend overzicht van de opkomst van het instrument tot de essentiële rol die het speelt in de popcultuur.’ – The Guardian


‘Een verrukkelijk verhaal, een geweldige mix van cultuur- en muziekgeschiedenis, politiek, de burgerrechtenbeweging, zakelijke casestudy’s, reclame en technologische ontwikkelingen.’ – The Wall Street Journal


‘Fascinerend. Een boek dat de verwachtingen volledig waarmaakt.’ – Minneapolis Star Tribune

  EAN: 9789026359286
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
  Publicatiedatum:   28-10-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 37 mm
  Gewicht: 551 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 400
  Trefwoorden:   Gitaren;geschiedenis