Agenda

 

Op vrijdag 6 april stelt Tom Lanoye zijn nieuwste roman 'Zuivering' voor aan zijn (oud-)stadsgenoten in onze boekhandel. Aansluitend is er uiteraard tijd voor een babbel met Tom en kunt u uw boek(en) laten signeren. We bieden u ook graag een glaasje aan. Reserveer snel uw (gratis) plaatsje via Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 03/7765225.

Gideon Rottier is een einzelgänger met een spraakgebrek en een uitzonderlijk beroep. Hij maakt huizen schoon na brand, overstroming of zelfmoord. Zijn nieuwe collega, een vluchteling genaamd Youssef, redt hem het leven. In ruil belooft Gideon de zorg op zich te nemen voor Youssefs gezin, in een wereld die met de dag vijandiger en gewelddadiger lijkt te worden.

Zuivering is een Lanoye pur sang: virtuoos van taal en bevolkt met onvergetelijke personages die elkaar bekampen en beminnen, tegen de achtergrond van 'een versleten en uiteenvallend continent'.

 

In het kader van het Literair Festival 'Archipel' ontvangen we op zondagnamiddag 22/4 (14u30) Christophe Vekeman die zijn nieuwe roman 'Mensen als ik' komt voorstellen.

Christophe "Buck' Vekeman was vierenveertig jaar toen hij besloot eindelijk, voor het eerst in zijn leven, tot een gemeenschap te willen behoren. Hij vond dat hij "nieuwe vrienden' nodig had, mensen die eruitzagen, dachten en naar dezelfde muziek luisterden als hij. Maar de zoektocht naar zielsverwanten – en naar zichzelf – voerde hem algauw langs diepe afgronden van eenzaamheid en leidde ten slotte tot een spectaculaire, zij het hoogst noodlottige afloop. 

Nooit eerder toonde Vekeman (1972) zich zo kwetsbaar als in deze gedurfd openhartige, troostende en zeer vermakelijke roman, zijn vijftiende boek, waarin hij strijd levert met het leven en het tezelfdertijd innig omhelst.

 


Bzoek de boek zoekengine