Samen luisteren in de stilte

Terug
Lectio Divina met 40 oefeningen
€ 16,99
Ingenaaid boek
Pagina's : 160
Uitgegeven bij Ark Media

isbn : 9789033801709

Niet op voorraad

Beschrijving

Lectio divina is een manier van bijbellezen die al sinds de vroegste monniken wordt beoefend en die gepaard gaat met stilte en meditatie. Het doel is om dichter bij het hart van God in zijn Woord te komen. Lectio divina kent vier stappen: lectio (lezen), meditatio (mediteren), oratio (bidden), en contemplatio (stilte).
In dit boek wordt lectio divina eenvoudig uitgelegd en krijg je als lezer veel voorbeelden die kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Diverse auteurs dragen aan dit boek bij, onder wie de bekende predikant Jos Douma die al jaren bezig is om lectio divina in Nederland op de kaart te zetten, maar ook de veel gelezen monnik Anselm Grün, die schrijft welke plek dit bijbellezen in het klooster inneemt. Daarnaast zijn er bijdragen van auteur John Lapré, de Zweedse theoloog Peter Halldorf, monnik Thomas Quartier en radiopresentator en dominee Elsbeth Gruteke.
Het boek kan in de veertigdagentijd helpen om met lectio divina en de bijbel op weg te gaan naar Pasen. Bij het boek wordt een digitale kaart beschikbaar gemaakt, waarop alle plaatsen van lectio divina in Nederland in beeld worden gebracht.

Detail product

Door (auteur) :Jos Douma, Anselm Grün, John Lapré, Peter Halldorf, Thomas Quartier, Elsbeth Gruteke
Taal : Nederlands
Gewicht : 460 gr | Hoogte : 240 mm | Breedte : 160 mm | Dikte : 17 mm
Bzoek de boek zoekengine